Andra grekiska öar

Nog för att Lefkas är en underbar ö, men det finns ju så många öar att välja på och upptäcka i Greklands fantastiska skärgård. Vilken ö man väljer att åka till beror ju mycket på tycke och smak. Här kommer några andra grekiska öar som är värda att upptäcka. Men, har man sett en har man väl sett alla, kanske du tänker. Och visst finns det mycket som är lika på de olika öarna. Det är ju trots allt samma land. På samma gång är öarna också väldigt olika. Allt från naturen till byarnas uppbyggnad och människorna kan skilja dramatiskt mellan de olika öarna.

Santorini

Den här vulkanön är det många som har varit på, men inte alla. Med det sagt så är Santorini än rätt hektisk ö om man åker under högsäsong, så om du vill uppleva den här pärlan gör du bäst i att åka i maj eller september.

Thassos

En av de grönaste öarna i Grekland. Ön har dock ingen egen flygplats, så man får ta en kort färjetur från fastlandet till ön. Här finns, förutom vacker natur, förstås en rad härliga stränder och byar att upptäcka.

Zakynthos

En av de mest fotograferade platserna i hela Grekland går att finna på Zakynthos. Vill du veta vilken? Klicka på länken ovan så förstår du vad vi menar.

Kos

Från att ha varit en utpräglad partyö har Kos ryckt upp sig och erbjuder nu en härlig semesterupplevelse för såväl par som barnfamiljer. Festandet finns förstås kvar, men det är inte alls så påtagligt som det en gång var.

Samos

Egentligen är det rätt galet vad många grekiska öar jag skulle vilja åka tillbaka till, detta trots att det ju finns minst lika mycket andra ställen i världen jag skulle vilja besöka. Samos är en sådan där ö som man gärna kommer tillbaka till. Jag har varit där två gånger och kommer säkert åka dit även en tredje gång. Bästa stället att bo på är utan tvekan Pythagorion, då har man ett bra utgångsläge att utforska Samos.

Karpathos

Karpathos är vid första anblicken ingen ö som man kanske lyfter på ögonbrynen för, men efter att ha spendera 1-2 dagar här så blir man allt mer och mer förälskad i ön. För även om det är en karg ö, så är det ändå vackert på något oförklarligt sätt. Här finns knappt en strand som man inte tappar hakan över.

Skiathos

Skiathos är en pytteliten ö om man jämför med många andra grekiska öar, men det gör inte att det saknas stränder. Jag skulle tro att det är den ö som har flest stränder i förhållande till storlek. Förutom alla stränder så finns det egentligen bara en enda stad på ön, Skiathos stad, som är en charmig plats med mysiga gränder och torg där man gärna spenderar varje kväll på semestern. Skiathos har också en av de kortaste landningsbanor jag någonsin landat på...

Rhodos
Den alltid lika populära ön Rhodos har inte bara ett flertal olika platser som finns med på Unescos världsarvslista, det är faktiskt också den soligaste ön i hela Grekland. Här börjar säsongen redan i mitten av april och sträcker sig in i oktober. Men det som kanske främst lockar folk tillbaka till Rhodos år efter år är förstås stränderna, Rhodos stad och alla mysiga byar.